icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 25 januari 2021

Woningen aardgasvrij maken valt tegen? De OMbouwers bewijzen het tegendeel

Benieuwd naar ons concept? Neem contact op

Afgelopen maandag stond er een artikel in de Volkskrant over het aardgasvrij maken van de bestaande huizenmarkt. In dit artikel wordt beschreven dat dit minder makkelijk is dan gehoopt en dat eigenlijk alles tegenvalt, de techniek, het draagvlak én de kosten.

Wij vinden het erg jammer deze negatieve berichten over de ombouw naar gasloze woningen te lezen.

De OMbouwers hebben eind december 2020 weer een project, met succes, opgeleverd welke compleet is gerenoveerd en voorzien zijn van een duurzame energievoorziening op basis van o.a. warmtepompen en zonnepanelen. Het betreft de renovatie van 51 woningen, in bewoonde toestand, in Helmond.
Wij hebben met ons concept deze woningen gasloos en all-electric gemaakt met een hoog wooncomfort en lage energielasten voor de bewoners. Dit hebben wij tegen een overzichtelijk investeringsbedrag gedaan. Het kan dus wel! Zelfs in bewoonde toestand.

Wij hebben een totaal concept ontwikkeld en inmiddels meermalen in de praktijk uitgevoerd waarin de kennis en kunde van 3 specialistische bedrijven is gebundeld. Wij hebben alles in huis om bestaande woningen (zelfs in bewoonde staat) om te toveren tot een gasloze woning waarmee voldaan wordt aan het Energieakkoord waarin aangegeven wordt dat in 2030 1,5 miljoen woningen aardgasvrij moeten zijn gemaakt.

Ons inziens heeft de trage start vooral te maken met de prioriteitstelling binnen de woningbranche en gebrek aan kennis voor het geïntegreerd oppakken en uitvoeren van deze duurzaamheidsuitdaging / het gasloos maken van het huidige woningbestand. De OMbouwers hebben een expertisewoning staan waarin de verschillende onderdelen van het totaal concept worden toegelicht en kunnen worden bezichtigd.

Wij willen woningcorporaties daarom van harte uitnodigen om een kijkje te komen nemen in onze modelwoning.